Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Torn de rèplica per a l’esquerra abertzale

|

- Publicitat -

El tribunal suprem va il·legalitzar centenars de llistes de Acció Nacionalista Basca (ANB) i Abertzale Sozialistak (AB) entre altres. Així, doncs, una bona part de l’electorat basc s’ha quedat sense representació.

Publicitat

Doncs ara, l’esquerra abertzale podrà recórrer a partir d’avui al Trubinal Constitucional (TC) a través d’un recurs d’empara. L’òrgan encarregat de vetllar pel compliment de la constitució espanyola té l’última paraula per decidir si les llistes impugnades podran participar o no en les eleccions del 27 de maig al País Basc i Navarra. Si es presenta el recurs, el Constitucional haurà de prémer l’accelerador, ja que s’haurà de pronunciar abans de la mitjanit de dijous, just quan comença la campanya electoral.

Manifestacions ciutadanes:
L’electorat independentista del País Basc es va mobilitzar el dissabte justament en contra de la possible il·legalització de les llistes abertzales. Centenars de ciutadans es van manifestar a Bilbao i Vitòria contra la il·legalització de les seves formacions electorals. Els manifestants reclamaven un procés democràtic i criticaven l’Estat espanyol per haver posat en marxa mecanismes judicials per evitar que l’esquerra independentista es pugui presentar.

Entrevista a Pernando Barrena:
directe!cat fa uns dies va entrevistar Pernando Barrena, dirigent de l’esquerra abertzale, on explicava que seria un equívoc greuge que una bona part de la ciutadania basca no tingués representació en els comicis electorals.

Reaccions des de Catalunya:
directe!cat us oferia la reacció de Carod-Rovira sobre l’afer electoral al País Basc.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió