Edició 1951

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de novembre del 2023
Edició 1951

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de novembre del 2023

Thunderbird: versió 2.0 i en català

|

- Publicitat -

Softcatalà ha presentat la traducció al català de la versió 2 del popular gestor de correu Thunderbird, l’alternativa gratuïta a l’Outlook de Microsoft, que es presenta simultàniament en més de trenta llengües. A banda de l’aplicació, també s’estan traduint progressivament les pàgines oficials del programa que hi estan associades, per a així apropar-lo i facilitar-ne l’ús a l’usuari catalanoparlant en l’experiència diària.

Publicitat

El Thunderbird és un client de correu i grups de discussió lliure i gratuït d’execució ràpida, que consumeix menys recursos que altres alternatives. El programa té gran quantitat d’opcions de personalització i incorpora les característiques més útils que pot necessitar un gestor de correu d’avui dia: filtres de missatges, gestió del correu brossa amb autoaprenentatge, safata d’entrada global i, a més, lectura de canals RSS i podcasting… Tot això juntament amb les opcions a les quals podem estar més habituats, com ara la cerca de missatges o una llibreta d’adreces personal. També hi trobem auxiliars per a migrar el nostre correu des d’altres clients de correu del mateix ordinador.

Entre les novetats més notables, cal destacar:

* Un nou sistema d’etiquetatge, on ara poden afegir-se noves etiquetes personalitzades, apart de les que ja s’incloïen per defecte.
* Un historial de missatges, que permet moure’s a través dels missatges de la mateixa manera que es fa amb un historial de navegació des del navegador.
* Una cerca millorada integrada dins dels missatges, a l’estil del navegador web Firefox, activada a mesura que s’escriu.
* Nous auxiliars de configuració, per a posar a punt comptes de correu de serveis tan populars com gmail o .mac.
* Altres detalls per a fer més agradable el seu ús quotidià, com ara la previsualització dels nous missatges d’una carpeta quan hi passem el ratolí per sobre, o una notificació gràfica d’arribada de nou correu, ara a tots els sistemes operatius.

Com amb el navegador Firefox, és possible augmentar-ne les prestacions gràcies a les extensions. Un exemple n’és l’extensió Webmail, la qual permet utilitzar alguns dels servidors de correu web més populars.

Pel que fa a la seguretat, hi ha moltes funcionalitats per a protegir la privadesa de l’usuari, com ara el blocatge automàtic de les imatges incloses als missatges, la detecció d’intents de pesca electrònica, la gestió de certificats o el xifratge i autenticació amb algorismes de clau pública amb extensions com l’Enigmail.

Podeu baixar-vos el Thunderbird 2 en català per a:

* GNU/Linux
* Mac OS X
* Windows

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Fa uns dies van presentar la versió catalana de l’Openoffice 2.2, el paquet ofimàtic gratuït més utilitzat.

Publicitat

Més notícies

Opinió