Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Terra Lliure al Canal 33

"Terra Lliure, punt final" és l’esperat documetnal que repassa la història de la banda armada catalana que s’emetrà el proper dissabte a les 22:00.

Redacció 11/04/2007

El documental sobre Terra Lliure s’emetrà el pròxim dissabte 14 pel canal 33 a les 22:00 ha estat dirigit per David Bassa i produït per Batabat i Zeba Produccions. “Terra Lliure, punt final” explica per primera vegada la història de la banda des dels seus inicis el 1979 fins a la seva dissolució total al 1995.

Durant uns 70 minuts, entrevistes inèdites a militans i dirigens de la formació així com els principals protagonistes de l’època com Jordi Pujol o Àngel Colomen configuren la cinta. Es presenten els antecedents que van portar a la creació de l’organització. El reportatge també fa incís als contactes amb organitzacions estrangeres, com ETA,  i els debats al sí de l’organització, on es poden veure alguns dels enfrontaments dels propis dirigents de Terra Lliure. Unes enemistats que van provocar diverses escisions i divisions a l’organització.

El reportatge no vol imposar cap “tesi prèvia” ni té la intenció d’arribar a “cap conlusió final”, sinó que ressegueix el recorregut de l’organització armada al llarg del temps, sense fer-ne valoracions externes.

Per anar fent boca al YouTube s’hi pot veure un tràiler del documental de David Bassa: