Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Terra Lliure al Canal 33

|

- Publicitat -

El documental sobre Terra Lliure s’emetrà el pròxim dissabte 14 pel canal 33 a les 22:00 ha estat dirigit per David Bassa i produït per Batabat i Zeba Produccions. “Terra Lliure, punt final” explica per primera vegada la història de la banda des dels seus inicis el 1979 fins a la seva dissolució total al 1995.

Publicitat

Durant uns 70 minuts, entrevistes inèdites a militans i dirigens de la formació així com els principals protagonistes de l’època com Jordi Pujol o Àngel Colomen configuren la cinta. Es presenten els antecedents que van portar a la creació de l’organització. El reportatge també fa incís als contactes amb organitzacions estrangeres, com ETA,  i els debats al sí de l’organització, on es poden veure alguns dels enfrontaments dels propis dirigents de Terra Lliure. Unes enemistats que van provocar diverses escisions i divisions a l’organització.

El reportatge no vol imposar cap “tesi prèvia” ni té la intenció d’arribar a “cap conlusió final”, sinó que ressegueix el recorregut de l’organització armada al llarg del temps, sense fer-ne valoracions externes.

Per anar fent boca al YouTube s’hi pot veure un tràiler del documental de David Bassa:

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió