Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Simulacre d’apagada

Ahir Red Eléctrica de España (REE) i Red Eléctrica Nacional (REN) es felicitaven per l’èxit del simulacre d’apagada elèctrica a tota la Península realitzat la setmana passada. Al simulacre va […]

Redacció
Redacció 08/11/2007

Ahir Red Eléctrica de España (REE) i Red Eléctrica Nacional (REN) es felicitaven per l’èxit del simulacre d’apagada elèctrica a tota la Península realitzat la setmana passada. Al simulacre va tallar-se una subestació de transport gallega que va afecta tota la península, i va restablir-se el subministrament en 5 hores.

Els autors del simulacre, amb una falta de vergonya preocupant, afegien que, de fet, un desastre tan gros com el simulat aquesta setmana té probabilitats “molt molt baixes” de succeir.

La resposta és evident: com és possible que en una apagada total de tota la península l’electricitat retorni en 5 hores i en una apagada a Barcelona ciutat es trigui 48 hores a restablir el servei? Davant la pregunta òbvia, el director d’Operacions de la REE llançava pilotes fora, dient que les infraestructures afectades a Barcelona foren només les de distribució.

En qualsevol cas, una vergonya “nacional”. Simular que som eficients per, quan les coses van de debò, actuar amb una incompetència olímpica i deixar Barcelona a les fosques durant dos dies interminables.