Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

S’encarrega el projecte de viabilitat del túnel ferroviari entre la Pobla i la Seu

S’encarrega el projecte per connectar la Pobla de Segur amb la Seu d’Urgell, el primer pas cap a la connexió ferroviària amb Andorra. Si al final el projecte s’aprovés, el túnel tindria 20 quilòmetres i connectaria el Pallars amb l’Alt Urgell i podria estar finalitzat en dos anys.

Redacció
Redacció 09/05/2007

La Generalitat de Catalunya ha encarregat el projecte de viabilitat del projecte de construcció d’un túnel ferroviari de 20 quilòmetres que uniria la Pobla de Segur amb la Seu d’Urgell, segons va informar l’encara ministre d’Ordenament Territorial d’Andorra, Manel Pons.

Fa poc menys d’un any Pons es va reunir amb el conseller català de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, en la inauguració del tram de la línia ferroviària que comunica Balaguer amb el Pallars, on ja es va posar sobre la taula la possibilitat de prolongar la línia ferroviària fins a la Seu i després a Andorra.

Pons va confirmar que el projecte de viabilitat ja ha estat encarregat i ha indicat que és el primer pas perquè aquesta línia es converteixi en una realitat. Dins del mateix projecte s’ha inclòs l’arribada a Andorra malgrat que seria en una segona fase, ja que cal estudiar encara el tipus de tren que podria fer el recorregut.

Si s’aprova el projecte, en dos anys pot estar acabat. El que encara no està determinat és quin tipus de finançament s’utilitzarà. Pons ha afirmat que s’està estudiant fer passar el projecte mitjançant la Unió Europea per donar un accés més fàcil a un país ancorat enmig del Pirineu. També es preveu un finançament compartit entre els governs d’Andorra, Espanya i la Generalitat de Catalunya.