Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Segons Interior, no hi haurà sequera a l’estiu

|

- Publicitat -

Francesc Baltasar, conseller de Medi Ambient i Habitatge, ha indicat que durant l’estiu no s’arribaran a situacions d’excepcionalitat superiors a les actuals per sequera a Catalunya, i que en tot cas “seria a la tardor”, tot i que dependrà de les pluges que poden caure.

Publicitat

El conseller ha fet un avançament de la revisió del decret de sequera que sortirà aquest divendres, i on s’indicarà que continua la situació d’excepcionalitat en grau 1 a la zona del Llobregat i ‘pot ser que s’incorpori la zona del Maresme que no està articulada en el sistema’, i que també tindria una excepcionalitat 1.

Baltasar ha deixat clar que “ens movem en una situació normal però hi ha zones del país que estan en excepcionalitat en grau de situació 1”. Tot i això, ha demanat “tranquil·litat a la població”, ja que en cas “d’excepcionalitat superiors serien a la tardor” i que, per tant, ‘tindrem un estiu tranquil des d’aquest punt de vista’, a banda que “la pluja acompanyi “en les pròximes setmanes i ‘surtin d’aquesta situació d’excepcionalitat 1 aquestes zones”.

Saura diu que aquest estiu tindrem molta herba

El Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació invertirà uns 20 milions d’euros en la campanya de prevenció i extinció d’incendis forestals d’aquest estiu, i contractarà un total de 1.337 persones de suport als efectius existents. D’aquesta forma, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments tindrà un total de 6.252 efectius.

Podeu escoltar (ACN) com Saura declara que aquest estiu tindrem molta herba als boscos catalans i que això pot facilitar els incendis Catalunya.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió