Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Segons els contractes dels conductors de busos, el tall de Rodalies podria allargar-se fins a dos mesos

La crisi de mobilitat a Barcelona és un desgavell. Dia a dia es demostra una falta de planificació exasperant i que la improvisació ha marcat i està marcat les accions des de Renfe i des de l’administració. En declaracions a diferents mitjans, els conductors han desemmascarat una altra mentida de Renfe. Els nouvinguts d’arreu de l’Estat espanyol han assegurat que no els han assegurat quant de temps hauran d’estar-se a Barcelona per cobrir els trajectes que els trens no realitzen. Així doncs alguns d’ells han assegurat que poden estar-se aquí 15 dies o dos mesos. Si és així, es posa de manifest que Renfe no té clar que en menys de 15 dies pugui tenir restablert tot el servei.

Redacció
Redacció 25/10/2007

Els conductors contractats a corre-cuita per Renfe després de la precipitada decisió d’anular els trajectes de bona part de les línies de Rodalies de Renfe han fet unes declaracions sucoses.

Els conductors denuncien un parell de coses: primer de tot que no saben quan de temps hauran d’estar fent aquests trajectes i en segon lloc que han hagut d’aprendre els trajectes sobre la marxa (i mai millor dit) ja que van arribat diumenge a la nit. Referint-nos al primer tema, els conductors asseguren que els han dit que podran estar-se aquí treballant entre 15 dies i dos mesos. Això és contradiria absolutament amb les declaracions oficials de Renfe que asseguren que en 15 dies està previst que es restableixi el servei de Rodalies.

Un conductor explica: ‘ens van tenir fins a la 1.30 per a mostrar-nos el recorregut, i a les cinc del matí havíem d’estar de peu per treballar’. ‘Uns 15 dies, un mes, dos mesos… si no ho sap ni Zapatero, no ho sabré jo’, s’ho prenia amb gràcia un conductor granadí.

Un conductor equatorià que duu 11 anys vivint i treballant en Murcia assegurava ahir que a ell ningú li havia dit quant anava a durar la seva estada barcelonina. ‘A mi em van dir que havia d’anar A Barcelona, però no van especificar fins a quan’, va relatar. A aquest conductor no li importaria que la cosa s’allargués perquè afirma estar ‘encantat’ a Barcelona.