Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

El TGV deixarà d’afectar l’estació de Sants a partir del setembre

|

- Publicitat -

El director de la línia d’alta velocitat Madrid-Barcelona-Figueres, Antonio Fernández Gil, va comentar la situació durant el transcurs d’un seminari realitzat a Barcelona per informar la premsa especialitzada sobre el procés de les obres del TAV a Barcelona.

Publicitat

Gil també va assegurar que amb la recuperació de la normalitat a Sants, tots els trens de rodalies i de mitjana i llarga distància de Renfe “recuperaran la normalitat i milloraran la seva puntualitat i eficiència”.

Per la seva banda, les sis vies que Sants dedicarà al TAV entraran en funcionament a finals del 2007, després de la consecució de les obres de l’últim tram i la realització de les proves de circulació pertinents, que haurien de començar el mes d’octubre vinent.

Aquest últim tram, que va de Sant Joan Despí a Sants, és, segons Gil, “el més complicat a causa de l’orografia del territori”, que l’obligarà a passar per sobre del riu Llobregat i per sota de diferents línies de Ferrocarrils de la Generalitat i del metro de Barcelona a la seva arribada a la ciutat.

A més, el traçat d’aquest tram, que ha d’arribar a l’aeroport del Prat, no permetrà que els trens arribin a la velocitat màxima, de manera que hauran de circular a velocitats per sota dels 300 quilòmetres per hora.

Sobre el calendari, que preveu que les obres del TAV a la seva arribada a Barcelona finalitzin durant el mes d’octubre i que els trens puguin començar a circular per Sants a partir del mes de desembre del 2007, Gil ha assegurat que “no té per què haver-hi complicacions” i ha assenyalat que “el compliment d’aquest calendari és factible”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió