Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

TeleMadrid menteix i parla de la discriminació del castellà a Catalunya

|

- Publicitat -

TeleMadrid és una televisió que com el seu nom indica és molt propera a la societat catalana. TeleMadrid de ben segur que coneix molt bé la dinàmica i la vida quotidiana a Catalunya.  Així doncs, ha fet un documental a on parla de la discriminació del català sobre el castellà.  El documental , que podeu  veure sencer, parla dels casos com l’educació pública en català per a la immersió lingüística,  la rotulació en català a les botigues i també explica com el Barça s’ha convertit en un defensor de la llengua catalana. 

Publicitat

TeleMadrid que durant l’últim any ha demostrat poder gaudir d’una falta total de llibertat d’expressió i de ser una de les televisions públiques amb més influència política, afirma que a Catalunya tot ciutadà que defensa l’ús quotidià del castellà està discriminat a Catalunya. TeleEspe afirma que la gent que parla en castellà i el defensa és un ciutadà de segona.

Durant el documental hi participa Francisco Caja, professor de la UB. En Caja va haver de recórrer a un guardaespatlles per poder anar a classe ja que era agredit per defensar el castellà en la via pública.  Un altre dels personatges és Carmelo González, un pare d’origen canari que porta des dels 80 anys vivint a Catalunya i que li ha sigut impossible escolaritzar a la seva filla en castellà. Un clar exemple d’integració.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió