Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Seat comença el procés de reducció de plantilla

Seat ha iniciat aquesta setmana el procés de reducció de plantilla per al que ha rebut més de 1.700 peticions i que preveu completar en els pròxims tres anys. Els últims dies han deixat la filial de Volkswagen unes “60 o 70 persones”, segons han informat fonts sindicals.

Redacció 11/06/2007

Entre el personal que no tornarà a treballar avui dilluns que ve figuren treballadors de diverses categories i que s’han acollit tant a baixes voluntàries com a prejubilacions i excedències.

Seat preveu que abandonin l’empresa unes 600 persones durant el 2007, entre les quals figuren un centenar de càrrecs intermedis i directius. El cost total del pla de reducció pel 2007-2009 serà “inferior a 100 milions d’euros”, segons les estimacions de la companyia automobilística.

El president de Seat, Eric Schmitt, defensa la mesura per reduir costos i guanyar flexibilitat a la plantilla, i alhora va afirmar fa unes quantes setmanes que l’adjudicació a Seat de dos nous models -una berlina i la versió familiar- ha estat “gràcies als plans de personal”. Schmitt va insistir que “necessitem ser un 30% o 35% més efectius” i tenir “una plantilla base estable” a la qual sumar una altra part variable per guanyar flexibilitat, amb, per exemple, personal temporal.