Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Saura diu que Maragall ha causat l’abstenció i l’expresident el contradiu

|

- Publicitat -

El conseller d’Interiori i líder dels ecologistes, Joan Saura, va acusar Maragall d’haver afavorit l’abstenció en les eleccions municipals en afirmar que l’Estatut havia servit de poca cosa, i desanimava, així, els votants.

Publicitat

L’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, amb aquestes paraules i amb una rialla de sorpresa, ha contradit Saura i nega que les seves declaracions sobre l’Estatut hagin afavorit l’abstenció. L’expresident també del PSC, de pas per Buenos Aires, on viu una de les seves filles i on ha participat en un seminari sobre la modernització dels estats, ha afirmat que considera absurd pensar que ell pugui ser el causant de l’abstencionisme en les eleccions municipals pel que pensa sobre de què ha servit el nou Estatut.

Escoltar les declaracions sobre l’abstenció / ACN

A banda d’aquesta qüestió, l’expresident del Govern no creu que la forma com va anunciar que renunciava a la presidència del PSC, via una carta en un diari, hagi estat poc respectuosa. ‘El PSC ho sabia des de feia mesos, des del mes de novembre’, detalla Maragall des de Buenos Aires.

Escoltar les declaracions sobre la dimissió / ACN

Pel que fa la situació de les negociacions entre PSC, ERC i IC-V per formar govern o no a l’Ajuntament de Barcelona, l’encara líder dels socialistes catalans recomana ‘esperar i veure’ com acaba tot plegat.

Què en pensa Carod sobre l’abstenció?

Josep Cuní, avui a Els Matins, ha entrevistat el líder d’Esquerra. El periodista li ha preguntat si també creia que Maragall amb les seves declaracions era un dels culpables de l’abstenció. Carod no ha dit que no però ha contestat que “tots som partícips d’alguna manera que creixi l’abstenció, amb més responsabilitat els polítics i amb menys responsabilitat els ciutadans. Des dels pactes polítics a les converses de bar”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió