Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Saura defensa l’actuació dels Mossos d’Esquadra davant la crema de fotografies del rei

El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha defensat aquest dimarts l’actuació del cos dels Mossos d’Esquadra davant la crema de fotografies del rei que s’han produït aquests últims dies. Tot i les crítiques de l’oposició, Saura creu que la policia de la Generalitat ha actuat ‘bé’ i que un dels seus objectius havia de ser que els actes previstos per Joan Carles de Borbó en la seva visita a Girona es poguessin fer amb ‘total normalitat’, així com identificar aquells que pressumptament cometessin un delicte. Saura ha parlat d’actuació “proporcional”, quan en el cas de la primera manifestació a Girona van aplegar-se 350 mossos per “controlar” 400 manifestants.

Redacció
Redacció 26/09/2007

Així Saura ha defensat que ‘l’actuació policial sempre ha ser proporcional’ i que els Mossos d’Esquadra han actuat ‘bé’. En aquest sentit, ha remarcat que ‘van obrir diligències i han fet coses per identificar les persones que van cremar les fotografies’. Saura, així, ha assegurat que l’actuació policial ha estat ‘correcta’, ja que ‘no pot ser que no sigui proporcional’.

El conseller ha remarcat que un dels ‘objectius fonamentals’ dels Mossos passava perquè, en el viatge de Joan Carles de Borbó a Girona, ‘tot es pogués fer amb total normalitat, com així va ser’. Un altre dels objectius, segons Saura, era ‘identificar les presumptes persones que puguin haver comès uns determinats fets’.
Saura ha evitat valorar la crema en si, i la repressió dels seus Mossos contrasta amb la condemna expressada pels seus companys de partit, com Joan Herrera.