Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

Sarkozy torna després de les seves polèmiques vacances

|

- Publicitat -

Davant les crítiques, Sarkozy va reaccionar dos dies i mig després de la seva victòria electoral, i va afirmar a una ràdio francesa que “les vacances s’han acabat aquesta tarda”.

Publicitat

Segons els termes que va utilitzar l’entorn de Sarkozy per referir-se a la seva absència en el 62 aniversari del fi de la Segona Guerra Mundial a Europa, presidit dimarts pel president sortint, Jacques Chirac, el nou president electe no va voler fer la impressió de participar a una República “bicèfala”.

Així, mentre Chirac es va encarregar de rendir tribut al ‘Soldat Desconegut’ al costat de la majoria dels seus ministres sota l’Arc de Triomf a París, l’exministre francès de l’Interior es trobava amb la família en ple cor del Mediterrani, en un iot propietat de l’empresari Vincent Bolloré, un dels homes de negocis més rics de França, del qual també és propietat el jet privat que va desplaçar el nou president francès de París a La Valletta, capital de Malta.

Dimarts ja es van poder escoltar les veus dels quadres del Partit Socialista (PS) francès, que van criticar la manera que va voler descansar uns dies el nou president de la República. L’edició d’ahir del diari progressista Liberation es feia ressò de les paraules pronunciades ahir per François Hollande, primer secretari dels socialistes francesos, i per Vincent Peillon, portaveu de la campanya de l’aspirant derrotada en la campanya presidencial gal·la, Ségolène Royal, entre d’altres.

“L’estil de les seves vacances, el que fa en aquest vaixell d’un ric home de negocis i que no se sàpiga si la República és la que cobreix el desplaçament és el que planteja problema”, va dir el primer. “És una forma d’arrogància i fins i tot un insult des del punt de vista d’alguns”, va manifestar el segon, sobretot, i va dir  “quan es fa campanya sobre la França que s’aixeca aviat” per anar a treballar com va fer Sarkozy.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió