Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Sarkozy estrena consell de ministres francès amb un socialista

|

- Publicitat -

El nou president de la República Francesa ha dissenyat el seu nou gabinet. Així, doncs, ha estat anunciat davant dels mitjans de comunicació pel secretari general de l’Elisi, Claude Gueant. En primer lloc, com a primer ministre, hi trobem François Fillon. El gabinet governamental està compost per vuit homes i set dones i entre els seus membres destaca la presència de dos homes que no pertanyen al partit de Sarkozy a la presidència, la Unió per un Moviment Popular.

Publicitat

Es tracta del socialista Bernard Kouchner, cofundador de Metges Sense Fronteres i Metges del Món, a més de diverses vegades ministre i secretari d’estat sota la presidència de François Mitterrand i en el govern de cohabitació socialista de Lionel Jospin (entre 1997 i 2002). Per la seva banda, Hervé Morin, de la Unió per a la Democràcia Francesa (UDF), ha estat nomenat ministre de Defensa.

Reacció socialista

El portaveu del Partit Socialista francès (PS), Julian Dray, ha considerat que Bernard Kouchner ja no pertany a la “família política” dels socialistes francesos. Segons Dray, l’arribada de Kouchner al Ministeri d’Afers Exteriors és “una trista aventura individual” resultat d’una dinàmica que consisteix a “voler ser ministre costi el que costi”. “Està en el seu dret de participar en un govern de dretes”, va declarar Dray a l’emissora France-info, abans d’agregar que el primer secretari dels socialistes gals, François Hollande, li va dir: “Tens el dret de canviar de jaqueta”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió