Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Riure’s d’Espanya

D’aquí un mes Espanya debutarà al Mundial de futbol de Sudàfrica 2010, en un nou campionat on els catalans no podrem veure jugar la nostra selecció nacional per culpa de […]

Redacció
Redacció 21/05/2010

D’aquí un mes Espanya debutarà al Mundial de futbol de Sudàfrica 2010, en un nou campionat on els catalans no podrem veure jugar la nostra selecció nacional per culpa de les lleis espanyoles, que neguen l’oficialitat a les seleccions catalanes.

Per tal de mostrar el nostre rebuig a aquesta discriminació política, els catalans podem fer moltes coses, aquest mundial. Una d’elles serà animar el Camerun, que jugarà amb una samarreta amb les quatre barres, molt similar a la catalana. Una altra, més directa, és veure els partits de la selecció espanyola i celebrar cada gol que els marquin o cada derrota que encaixin.

Això és el que proposa el col·lectiu ‘Vuestras lágrimas seran nuestras risas’, que a través del Facebook vol agrupar tots aquells catalans que celebraran les derrotes de la selecció espanyola amb el llançament de petard i de coets. La notícia s’ha estès com la pólvora entre els mitjans espanyolistes, que s’han fet ressò de la iniciativa.

El col·lectiu proposa celebrar els gols que encaixi espanya per ‘exhibir la dignitat com a poble’ i ‘rebutjar l’espanyolisme, sigui quina sigui la seva expressió’. Tots aquells que s’entesten a desvincular el futbol de la política, tornaran a comprovar aquest estiu fins a quin punt viuen equivocats.