Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Ridao veu ‘inacceptable’ que ERC no encapçali la candidatura unitària a Barcelona

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, creu que ‘hi ha condicions que són inacceptables’ en les converses que ERC manté amb altres formacions independentistes per confeccionar una candidatura unitària a Barcelona. Així, Ridao s’ha tancat en banda sobre la possibilitat que el seu partit cedeixi el cap de llista a una altra formació de cara a les eleccions del proper mes de maig. Tot i això, el dirigent republicà ha assegurat que ‘hi ha elements sobre la taula que permeten un cert diàleg’ i, per aquesta raó, mantenen converses amb diferents partits, personalitats i associacions que formen part d’un ampli espectre que va des dels socialistes desencantats fins a les noves forces independentistes. El republicà ha avançat però que encara no hi ha cap aliança concretada.

Redacció
Redacció 11/01/2011

Ridao ha suggerit aquest dilluns que Esquerra defensarà situar un cap de llista republicà a la candidatura unitària independentista. Afirmant que ‘hi ha coses que són inacceptables’, el secretari general d’ERC ha posat sobre la taula la negativa de cedir el cap de llista de cara a les eleccions municipals del mes de maig. El republicà ha insistit que no només s’ha parlat amb SI, sinó també amb altres forces sobiranistes i amb socialistes desencantats amb la gestió de Jordi Hereu i amb el PSC. Ridao ha posat com a exemples la CUP o Ferran Mascarell, amb qui es va contactar abans que fos declarat conseller del nou Govern.

El republicà ha admès que l’obtenció del 5% és complicat, entre altres coses, per l’atomització de partits que hi ha a Barcelona. ‘Volem configurar una oferta d’esquerres i sobiranista’, ha declarat Ridao, que ha afegit que encara hi ha marge per formalitzar coalicions.