Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Ridao reclama a Álvarez “xifres clares” i a Zapatero que es reuneixi amb Montilla i deixi de “fer la pinça” al Govern

El portaveu parlamentari d’ERC, Joan Ridao, ha assegurat aquest dijous que Catalunya ‘ja no viu mai més de fotos ni d’explicacions’ ni ‘promeses i paraules’ de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, sinó que necessita ‘xifres clares, concretes i precises’. Ridao ho ha dit després de la reunió mantinguda per Álvarez dimecres amb representants de la societat civil catalana i l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. Ridao ha demanat al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que es reuneixi amb Montilla i que ‘deixi de fer la pinça al Govern a partir d’algunes entitats i d’un alcalde’ que ‘no és representatiu del conjunt del país’.

Redacció
Redacció 06/09/2007

Ridao ha precisat que la ministra de Foment ‘té tot el dret a reunir-se amb qui vulgui’, però ha afegit que ‘Catalunya ja no viu mai més de fotos ni d’explicacions’ i creu que ‘hores d’ara ja no es tracta d’escoltar les justificacions, les promeses, les paraules de la ministra, sinó que el que calen són xifres clares, concretes i precises’.

El dirigent republicà ha instat Zapatero, ‘si és digne, no s’escapoleix i té clar el que pensa fer’, a reunir-se amb el president de la Generalitat, José Montilla, i ‘deixar de fer la pinça al Govern a partir d’algunes entitats i d’un alcalde que governa la ciutat amb minoria i que incompleix els acords del plenari del mateix ajuntament’. Ridao ho ha dit en referència a Hereu i a que aquestes acords ‘obligaven a mantenir la reunió acompanyat dels partits polítics amb representació municipal’.

De fet, Ridao ha remarcat que Hereu ‘no és representatiu del conjunt del país’, tot recordant que les infraestructures és una ‘problemàtica que afecta a Catalunya’. El portaveu parlamentari republicà creu que es continua ‘assistint a un bullir l’olla, a una sèrie de fotos més aviat fàcils’, però que mentrestant no hi ha concrecions en aspectes com el sistema de càlcul de la disposició addicional tercera de l’Estatut, que parla de les inversions de l’estat a Catalunya, o bé sobre el disseny del nou model de finançament.

En aquest sentit, ha apuntat el vicepresident econòmic espanyol, Pedro Solbes, com ‘qui té la clau de bona part dels problemes de Catalunya’.