Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Ridao insta l’Audiència Nacional a deixar de “fer el ridícul” i de “perdre el temps” perseguint la crema de fotografies del rei

El portaveu parlamentari d’ERC, Joan Ridao, ha demanat aquest dilluns als jutges de l’Audiència Nacional i a la fiscalia que facin ús del ‘sentit comú’ i no ‘perdin el temps’ perseguint suposats delictes d’opinió com els de la crema de fotografies del Rei a Girona i Molins de Rei. Segons Ridao, l’Audiència Nacional ja va fer el ‘ridícul’ aquest estiu en el cas del setmanari ‘El Jueves’ i el fa ara ‘perseguint joves que expressen el seu rebuig a la monarquia’. ‘Aquestes actituds i actuacions de la judicatura espanyola són totalment desproporcionades als fets succeïts’ –ha dit- i ‘sembla mentida que en un estat de dret s’acabi perseguint amb tanta insistència actes d’opinió’.

Redacció
Redacció 25/09/2007

El portaveu parlamentari d’ERC i cap de llista a les eleccions generals ha demanat a la justícia espanyola que ‘dediqui més esforços a perseguir la delinqüència organitzada i les bandes criminals que operen cada dia amb major impunitat en territori de l’Estat’ i ‘deixi de perdre el temps amb temes d’opinió dels ciutadans com són els referits a la casa reial’. ‘Poc favor li fa l’Audiència Nacional a la casa reial espanyola’, ha dit, perquè ‘amb aquesta actitud de sobreprotecció l’únic que aconsegueixen és l’efecte contrari’ i ‘es deslegitima encara més aquesta institució intocable i sobre la qual sembla que no es pugui ni opinar’.

Ridao ha fet aquestes manifestacions després que aquest dilluns el jutge de l’Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska hagi demanat a la Policia Nacional i als Mossos d’Esquadra que identifiquin els joves que aquest dissabte van cremar mig centenar de fotografies del rei en dos actes organitzats a Girona i Molins de Rei. La crema de les fotografies del rei va tenir lloc en el marc de les concentracions convocades en favor de la llibertat d’expressió i en suport al jove Jaume Roura, imputat per l’Audiència Nacional per haver cremat un altre retrat del rei a Girona durant la visita del monarca a la ciutat.