Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Ridao es pregunta on vol anar a parar Zapatero empresonant l’esquerra independentista basca

El portaveu d’Esquerra al Parlament i futur cap de files a Madrid, Joan Ridao, s’ha preguntat ‘on vol anar a parar el Govern espanyol si tanca a la presó als interlocutors polítics de l’esquerra independentista basca’ i ‘quina sortida deixa a l’esquerra Abertzale si els seus dirigents són a la presó’. Ridao ha recordat que fa deu anys, durant el govern d’Aznar, la Mesa Nacional d’HB va fer el mateix i el conflicte no es va resoldre. Ridao ha manifestat que ‘en qualsevol país civilitzat de l’Europa occidental no es tanquen diaris ni s’il·legalitzen partits polítics, això només passa a Turquia’, ha comentat.

Redacció
Redacció 07/10/2007

‘I és que accions d’aquest tipus no va fer-les ni Margaret Thatcher amb el Sinn Fein tot i el caràcter dretà i reaccionari de l’exprimera ministra britànica. Els qui poden cometre delictes són les persones a títol individual però mai els col·lectius, les organitzacions, els partits o un diari’, ha continuat el portaveu d’ERC.

Per Ridao, ‘la manera sobre com s’ha produït la ràzia policial i, sobretot, la manera com ho han justificat els mitjans de comunicació afins al PSOE, tot apunta que té finalitats polítiques i electoralistes per intentar desactivar la crítica del Partit Popular cap a la gestió del conflicte basc per part del PSOE en aquesta legislatura’. En aquest mateix sentit, el futur portaveu d’Esquerra al Congrés ha afegit que ‘volem creure que no és així perquè si el PSOE ha de basar la seva política en la por al què diran, al què dirà el PP, malament rai perquè seran els conservadors espanyols els qui marquin l’agenda i fins on es pot arribar.

. El portaveu d’ERC al Parlament ha assegurat que ‘en certa manera, la retallada de l’Estatut també es va deure per la por del PSOE a l’ofensiva del PP. Però el PSOE hauria d’haver après que, tot i la retallada substancial de l’Estatut, el Partit Popular va seguir fent demagògia amb el tema català’.

‘El Partit Popular mai en té prou i si el PSOE es deixa arrossegar, la ciutadania espanyola podrà percebre com si el que deia el partit de Rajoy fa un temps fos cert perquè ara el PSOE rectifica’, ha sentenciat.