Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Resultats de les eleccions del Conselh Generau d’Aran

Convergència Democràtica d’Aran ha perdut la majoria que tenia fins ara al Conselh Generau de la Val d’Aran. Ara hi ha un empat a sis entre CDA i UA-PM-PSC i el partit que té la clau per donar la majoria és el PRAG, que manté l’únic membre a la cambra que ja tenia.

Redacció 28/05/2007

Amb una altíssima participació, del 69,9%, els ciutadans de la Val d’Aran van decidir ahir, a part dels 9 alcaldes de les respectives poblacions, el Conselh Generau. Els resultats han estat importants, ja que canvien la situació de la cambra.

Fins ara, Convergència Democràtica d’Aran (CDA) tenia la majoria absoluta amb 7 escons i superava, així, la majoria, ja que el nombre màxim de parlamentaris és de 13 i ara en té 6. Així, 5 era el nombre d’escons d’Unitat d’Aran-Progrés Municipal-Partit socialista (UA-PM-PSC) i des d’ahir n’aconsegueix 1 més. El Partit Renovador Arties Garòs (PRAG) manté l’únic membre que tenia. Per tant, la situació d’ara mateix és que hi ha un empat a 6 entre CDA i UA-PM-PSC i la clau la té PRAG. També, per tant, s’haurà de veure quin serà el pacte que es formarà al Conselh Generau.