Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Renfe posa una línia d’autobusos entre Ribes de Freser i Ripoll

La línia Barcelona-Puigcerdà continua essent la més problemàtica d’entre la ja soferta Renfe catalana. A partir del 7 de maig i fins a l’octubre el tram entre Ripoll i Ribes de Freser s’haurà de fer amb autobusos.

Redacció 04/05/2007

Renfe ha establert un pla de transport alternatiu entre Ribes de Freser i Ripoll mentre durin les obres de millora de la línia, entre el 7 de maig i el 30 de setembre d’aquest any. Les obres també comportaran una modificació dels horaris dels trens perquè puguin enllaçar amb el servei d’autobusos.

Com a norma general, els trens en sentit a Puigcerdà retardaran vint minuts la seva sortida des de Ribes, mentre que des de Puigcerdà s’avançarà l’horari vint minuts. Les obres comportaran la renovació total de la via, la millora del drenatge de la plataforma, la impermeabilització i reforçament dels túnels, la implantació de sistemes de contenció i de despreniments, millora de les estacions, i actuacions de reforçament en ponts, viaductes i en altres estructures existents.

Amb els treballs en la línia es pretén aconseguir millors prestacions quant a temps de viatge, freqüència, comoditat i fiabilitat dels trens, així com la millora de la seguretat de les poblacions que travessa. Aquesta actuació es preveu dins el Pla Estratègic d’Infraestructura i Transport per a la millora de la línia.