Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Renfe estrena el servei d’SMS de pagament per informar sobre les incidències a Rodalies de Barcelona

A partir d’aquest dilluns els usuaris del servei ferroviari de Rodalies de Renfe a Barcelona ja poden rebre a través del seu telèfon mòbil un missatge SMS per saber si la línia que tenen previst utilitzar té algun tipus d’incidència o endarreriment, segons ha anunciat en el secretari d’estat d’Infraestructures, Víctor Morlán, que ha informat de la sisena reunió del Centre Coordinador de l’Operació Ferroviària (Cecof). Aquest centre va ser constituït aquest 20 d’agost per fer el seguiment de les obres del TGV a la seva arribada a Barcelona. Cada missatge SMS tindrà un cost de 0,15 cèntims d’euros. Per accedir al servei cal marcar el 7307, deixar un espai i posar el número de la línia de la qual es vol informació. De forma immediata, Renfe respon sobre l’estat de la línia, segons ha explicat Morlán.

Redacció
Redacció 02/10/2007

A partir d’aquest dilluns, Renfe ha posat en funcionament un servei SMS per informar els clients en temps real de la situació de les línies de Rodalies de Barcelona. Aquest sistema, que funciona en la modalitat pregunta/resposta, facilita informació immediata als viatgers que enviïn els seus missatges de consulta al 7307.

A partir del 15 d’octubre, el sistema oferirà la modalitat de subscripció, per la qual cosa els clients rebran missatges amb les incidències que els puguin afectar en funció del perfil que ells mateixos hagin definit a través del portal de la companyia Renfe.

El servei SMS de subscripció serà gratuït entre el 15 d’ocubre fins el 31 de desembre, mentre que l’oferta pregunta/resposta que ha entrat en funcionament aquest dilluns té un cos de 0,15 cèntims per missatge.

Girona, la major inversió

En el capítol d’inversions aprovades pel consell d’administració d’Adif d’aquest cap de setmana, Víctor Morlán ha volgut destacar la que afecta les obres de plataforma de vies de les comarques de la demarcació de Girona i que sumen un total de 374,4 milions d’euros, inclòs els túnels de la capital gironina. Si aquesta xifra s’afegeixen els 19 milions d’euros de millora de les instal·lacions entre la Roca i Riudellots significa una inversió ‘en pessetes’ d’un total de 65.000 milions. Morlán ha parlat en pessetes perquè, ha dit, ‘potser no s’encerta a valorar’ la dimensió d’aquesta inversió que és ‘la més important’ que Adif ha fet en plataforma de vies a tot l’estat.

Morlán també ha informat que aquest dilluns ha entrat en funcionament sense incidències el servei entre Ripoll i Ribes de Fresser.

Víctor Morlán ha estat acompanyat amb aquesta sisena compareixença del Cecof pel director del programa per a la Mobilitat i Grans Infraestructures del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Esteve Tomàs, i pel quart tinent d’alcalde i regidor coordinador de l’àrea d’Habitatge, Urbanisme i Règim Interior, Ramon Garcia Bragado.