Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Balanç de les Rodalies RENFE en set mesos: un milió i mig d’afectats

La xarxa de RENFE a Catalunya no s’aguanta per enlloc. El govern, a més, ha anunciat que procurarà retornar l’import dels bitllets als afectats. En altres paraules, no només no rebem inversió sinó que tenim despeses afegides.

Redacció 12/04/2007

RENFE sembla ser que vol seguir batent rècords. Les xifres parlen per sí soles: des del passat mes de setembre fins al 30 de març d’enguany ni més ni menys que milió i mig de persones s’han vist afectades o perjudicades pels constants problemes que ofereix RENFE en el seu servei. No acaba aquí la cosa, ja que en aquests escassos set mesos s’ha arribat a un total de 110 incidències en les vies ferroviàries de “cercanías”. Així doncs, la mitjana d’incidents de RENFE ascendeix a una avaria cada dos dies.

El govern català, mitjançant Joaquim Nadal, conseller de Política Territorial i Obres Públiques , va anunciar que intentarà retornar l’import del bitllet als usuaris afectats. Com vam explicar, Catalunya rep la meitat d’inversions que altres comunitats en les xarxes ferroviàries que depenen de l’Estat. Vist així, encara és més greu que la Generalitat de Catalunya no només no tingui ajudes per tenir un servei de primer nivell a l’altura de la nostra societat sinó que a més hagi de calcular una important despesa per recompensar als ciutadans afectats.