Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Renfe: el calvari segueix i segueix…

|

- Publicitat -

Una avaria en el sistema d’electrificació poc abans de les deu d’aquest divendres al matí al tram entre Montcada bifurcació i Sabadell Sud ha afectat la circulació dels trens de Rodalies a les línies 3, 4 i 7, segons ha informat Renfe. Les afectacions han causat retards de 20 a 30 minuts. A dos quarts d’onze, els problemes de la línia 3 ja havien quedat resolts i ara els tècnics continuen treballant per normalitzar les línies 4 i 7, que afecten al tram entre Montcada bifurcació i Cerdanyola.

Publicitat

Moltes estacions no compleixen la normativa per a les persones cegues 

Un total de 77 estacions de la xarxa de Rodalies de Renfe a les comarques del Garraf, la Selva, Osona, el Maresme, el Bages, en Penedès, el Vallès, el Barcelonès i el Baix Llobregat, no disposen de les mesures necessàries per facilitar a les persones cegues la informació que reben la resta dels usuaris, segons recull una resposta parlamentària del govern espanyol a la diputada d’Esquerra Georgina Oliva.

Esquerra recorda que la Llei 51/2003, d’igualtat d’oportunitats, no-discriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat, declara que l’executiu espanyol, sense perjudici de les competències atribuïdes a les comunitats autònomes i a les corporacions locals, “regularà les condicions bàsiques d’accessibilitat i no-discriminació que garanteixin uns mateixos nivells d’igualtat d’oportunitats a tots els ciutadans amb discapacitat’. La mateixa normativa –apunta la diputada- articula els principis de ‘disseny per a tots”.

En la seva resposta parlamentària, l’executiu admet que 77 estacions de Rodalies de Catalunya no s’adeqüen plenament a l’esperit de la llei. No obstant això, l’executiu assegura que Renfe “està desenvolupant un nou sistema de megafonia automatitzada (actualment en funcionament a les estacions de la ciutat de Barcelona) que s’estendrà a mitjà termini a totes les estacions de l’àmbit de Rodalies de Barcelona’ i que ‘sistematitzarà i garantirà la informació sobre el servei i l’oferta habitual de trens”.

A més, afegeix, Renfe “està implantant noves tecnologies de comunicació que suposaran una notable millora en els serveis d’informació dels viatgers en cas d’incidències”.

Les estacions afectades

A la línia C1 les estacions que no disposen de mesures per informar les persones cegues són les de Badalona (Barcelonès), Cabrera de Mar (Maresme), Caldes d’Estrac, el Masnou, Malgrat, Montgat, Montgat Nord, Pineda de Mar, Premià de Mar, Santa Susanna, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Adrià de Besòs (Barcelonès) i Tordera (Maresme).

A la C2 són les estacions de Cardedeu (Vallès Oriental), Gualba, Hostalric, la Llagosta, les Franqueses-Granollers Nord, Llinars del Vallès, Maçanet-Massanes, Montcada, Montmeló, Palautordera, Riells i Viabrea (Selva); i a la C2S les de Bellvitge (Barcelonès), Calafell (Baix Penedès), Castelldefels (Baix Llobregat), Cubelles (Garraf), Cunit (Baix Penedès), Garraf, Gavà(Baix Llobregat), Platja de Castelldefels (Baix Llobregat), Segur de Calafell (Baix Penedès), Sitges (Garraf), Vallcarca (Garraf) i Viladecans (Baix Llobregat).

A la C3 les estacions afectades són les de Balenyà-els Hostalets (Osona), Balenyà-Tona-Seva (Osona), Centelles (Osona), Figaró (Vallès Oriental), Granollers-Canovelles (Vallès Occidental), la Garriga (Vallès Oriental), les Franqueses del Vallès, Mollet- Santa Rosa, Montcada Ripollet (Vallès Occidental), Parets del Vallès (Vallès Oriental), Sant Martí de Centelles (Osona) i Santa Perpètua de la Mogoda (Vallès Occidental).

A la C4N, les de Castellarnau, Castellgalí (Bages), Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), Cerdanyola Universitat, Monistrol de Montserrat (Bages), Montcada i Reixac-Manresa, Montcada i Reixac-Santa Maria, Olesa de Montserrat (Baix Llobregat), Sabadell Sud, Sant Miquel de Gonteres-Viladecavalls, Sant Vicenç de Castellet (Bages), Torre Baró, Torrebonica, Vacarises (Vallès Occidental), Vacarisses-Torreblanca i Viladecavalls (Vallès Occidental).

A la C4S, les de Castellbisbal (Baix Llobregat), Cornellà, el Papiol (Baix Llobregat), el Vendrell (Baix Penedès), els Monjos (Alt Penedès), Gelida (Alt Penedès), la Granada (Alt Penedès), l’Arboç (Baix Penedès), Lavern-Subirats (Alt Penedès), Sant Feliu de Llobregat, Sant Idelfons de Cornellà, Sant Joan Despí (Baix Llobregat) i Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès). A la C7 són les de Rubí (Vallès Occidental) i Sant Cugat (Vallès Occidental).

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió