Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Raimon Obiols implora el retorn de Pasqual Maragall

El líder del corrent d’opinió del PSC Nou Cicle i eurodiputat socialista Raimon Obiols ha reclamat aquest dimecres unitat interna dins del PSC després de mostrar el seu temor que ‘que hi hagi en curs operacions que busquin la divisió del partit o la dispersió del grup dirigent’. S’indica també en un document de Nou Cicle, en el qual es reclama incorporar l’expresident de la Generalitat i exlíder del PSC Pasqual Maragall ‘de nou activament, amb els companys que l’estimen i que sempre li van donar suport’. Obiols també ha considerat que la qüestió del grup propi del PSC al Congrés s’ha de resoldre i que ‘s’han d’obrir converses de cara la pròxima legislatura per resoldre aquesta qüestió’.

Redacció
Redacció 22/07/2010

Nou Cicle ha presentat aquest dimecres el document ‘D’on venim, on som, on anem’. En aquest corrent d’opinió, liderat per Obiols, hi formen part el conseller d’Economia, Antoni Castells, l’eurodiputada socialista Maria Badia, l’alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i el parlamentari del PSC Daniel Font.

En el document es parla sobre la perspectiva electoral de les diferents formacions polítiques al Parlament i, en concret, del PSC. De fet, indica que ‘si el PSC sap jugar amb intel·ligència, les eleccions al Parlament de la propera tardor poden donar una sorpresa’ i ho argumenta indicant que és possible que una majoria de l’electorat de Catalunya ‘s’inclini per les posicions de convivència, diàleg, negociació permanent i gestió pragmàtica que representa el president Montilla’. Tot i això, avisa que hi ha un risc de ‘retorn de la dreta nacionalista al Govern’. El corrent creu que això ve propiciat perquè ‘l’espai independentista no sembla trobar formes d’agregació suficients al voltant d’un programa i d’una alternativa’.