Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Raimon Martínez Fraile: “Maragall està una mica malalt”

Raimon Martínez Fraile ha dimitit després que ahir fes unes declaracions a Ràdio 4 en què afirmava que no volia comentar les maragallades, ja que considera que l’expresident de la Generalitat no està en unes bones condicions físiques ni psicològiques. Montilla li ha demanat la dimissió.

Redacció 08/05/2007

No descobrim la sopa d’all si ens referim a les males relacions entre Raimon Martínez Fraile i Pasqual Maragall quan tots dos treballaven a l’Ajuntament de Barcelona. Si fem memòria, Martínez Fraile va abandonar el govern municipal el 1998, després d’haver estat tinent d’alcalde i membre del comitè executiu de la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics de 1992. Els problemes desencadenaren en què el socialista no estigués en les llistes del PSC.

Doncs bé, hi ha discrepàncies o desavinences que no es solucionen mai per més que passi el temps. Una mostra d’això són les declaracions fetes ahir per Raimon Martínez Fraile, ara exdelegat de la Generalitat, a Ràdio 4. Les desafortunades paraules deien explícitament que Maragall està una mica malalt: “Una persona que diu aquestes coses és que està una mica malalta”

Però per remarcar que les paraules no són fruit d’un lapsus o d’un descuit, el socialista Martínez Fraile afegí que Maragall es troba en una forma “no gaire adequada físicament i psicològicament”.

Les declaracions al programa A 4 Bandes de Ràdio 4 van fer reaccionar immediatament el govern català. Montilla va demanar a Martínez Fraile que es disculpés. Aquest rectificà i renuncià a les seves pròpies declaracions.

Tant és el malestar al PSC, que Montilla demanà la dimissió de l’històric socialista Raimon Martínez Fraile, ja que no està disposat que en el seu govern ningú critiqui cap president anterior, per forta que sigui la discrepància. Aquest ha presentat la seva dimissió irrevocable.