Dijous, 14 de Novembre de 2019 - Edició 476
La República

Racó Català estrena nova versió

El portal Racó Català estrena avui la seva nova versió, que ja va ser presentada en primícia ara fa dos mesos durant els actes del desè aniversari al Tradicionàrius de Gràcia. Amb disseny i una gestió interna totalment renovats, més aplicacions per als usuaris i una posada al dia, la nova versió vol ser més àgil i intuïtiva per a l’usuari i millorar també l’oferta informativa amb una portada altament configurable. La nova versió inclourà en un futur pròxim novetats importants, com ara la possibilitat de disposar d’un blog personal que podrà aparèixer en portada i noves aplicacions internes per a la comunitat raconaire, com la possibilitat d’intercanviar text per missatgeria instantània.

Redacció
Redacció 18/06/2009

Els administradors de Racó Català agraeixen als seus usuaris ‘la paciència que heu tingut; doncs bé, ja teniu aquí la nova versió, que diria aquell. Només ens queda demanar-vos comprensió per les possibles errades i desajustaments que hi pugueu trobar. S’ha obert un fil als fòrums on podeu deixar les indicacions dels petits detalls que pugueu trobar o cregueu que no funcionen com ho haurien de fer. Properament, també, us oferirem un petit tutorial sobre el funcionament del nou Racó, com configurar les opcions noves i antigues que ofereix aquesta versió, etcètera’.

El portal compta amb un registre d’audiència amb una mitjana mensual de 109.000 usuaris únics, 300.000 visites i dos milions de pàgines vistes, i els fòrums freguen els tres milions de missatges en els últims sis anys. Els fòrums freguen els tres milions de missatges en els últims sis anys. Racó Català assoleix una audiència només per sota de TV3, Vilaweb, Avui, 3cat24, Els esports i Diari de Girona.

El 4 de març va fer 10 anys que Racó Català va començar el seu camí a la Xarxa. Des de llavors, s’ha erigit com un mitjà digital català de referència, que ha inculcat un periodisme participatiu en què els usuaris reflexionen sobre l’actualitat i estableixen fòrums de conversa, que esdevenen el nucli de Racó Català. Des del portal recorden que l’aventura va començar com un projecte personal, participatiu i comunicatiu, on els usuaris podien enviar les seves notícies, que eren verificades per dos administradors. Aquest procés va anar evolucionant fins que a dia d’avui les notícies les elaboren els mateixos redactors del mitjà. Una de les eines més destacables del mitjà durant aquesta dècada han estat els fòrums, sota la fórmula ‘llegeix, pensa i opina’.

Racó Català ofereix allotjament de franc a centenars d’entitats, associacions i projectes catalans a la Xarxa. Entre elles destacades entitats com La Bressola, la Comissió de la Dignitat, projectes com Bloc.cat, PPCC.cat, LaTafanera, RadioCatalunya.ca, HarryPotterCAT, Catapings, RXI.cat, MúsicaLliure.cat, Això Toca, SeleccioCatalana.cat, les planes personals de membres de la societat civil catalana, com Víctor Alexandre o Cesk Freixas, els grups Mesclat i AraMateix, o la productora catalana Tercera Via.

Relacionats