Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Quico Llach: “Google es preocupa de les llengües amb menys parlants només si pensen que això els pot reportar un benefici econòmic”

|

- Publicitat -

Fa pocs anys semblava que la totpoderosa MicroSoft es faria amb tot el mercat de les noves tecnologies. Res ni ningú semblava que li podria fer ombra, fins que finalment una empresa nascuda en un garatge ha aconseguit posar l’empresa de Bill Gates contra les cordes en molt pocs anys. L’ascens imparable de Google no ha deixat indiferent a ningú, i menys encara tota la gent que participa activament a la xarxa. Mentres molta gent es pregunta quin és l’èxit de Google, si bé ens trobem davant d’una empresa amb un creixement il·limitat o bé si Google és la personificació del “Gran germà” del llibre “1984”, que ens vigila i ens observa a totes hores… pocs sabem què n’opina la gent que hi treballa.

Publicitat

Des de directe!cat hem volgut parlar amb Quico Llach, un membre del col·lectiu SoftCatalà, que després de superar unes proves va passar a formar part de l’equip de traductors de Google. La seva feina ha estat la traducció al català de diferents eines d’aquesta empresa, tot i que moltes d’elles, com el sistema de publicitat AdWords basat en els enllaços patrocinats, encara no s’ha posat en funcionament.

A través d’aquesta entrevista, Llach ens explica detalls, curiositats i alguns punts de vista de Google.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió