Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Pujol avala el debat autodeterminista dins de CiU mentre no sorgeixin “iniciatives anàrquiques”

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha participat aquest cap de setmana en el tradicional sopar d’estiu amb militants i simpatitzants de CiU del Ripollès. Durant el transcurs de l’àpat, el president de CDC ha avalat el debat d’idees intern dintre CiU mentre no sorgeixin ‘iniciatives anàrquiques’. ‘El debat s’ha de fer. El que passa és que no poden sortir iniciatives d’aquí per allà’, ha puntualitzat Pujol, que ha estat acompanyat del president de CDC a les comarques gironines, Eudald Casadesús.

Redacció
Redacció 03/09/2007

Tot i això, l’expresident català no s’ha mullat per cap de les opcions que estan sonant amb força, com pot ser el cas de la plataforma sobiranista de CDC, encapçalada pel president nacional Víctor Terradellas, i que és partidària de l’autodeterminació. ‘Jo estaré d’acord per la que es decanti en Mas. Tenim un lideratge clar i a més ho està fent bé perquè s’ha enfrontat a situacions difícils i està portant la barca endavant’, ha comentat Pujol. Una situació dura que la trasllada també a nivell de Catalunya. Parlant en termes futbolístics, l’expresident considera que CiU es troba ‘en un camp en males condicions i amb uns equips rivals que juguen a destruir’.

‘El que CiU no pot acceptar de cap de les maneres és que estem en una etapa postnacional’, ha exclamat Pujol, ‘i que hem d’abandonar l’ambició de tenir un autogovern important i potent’. Segons el president fundador de Convergència i Unió, per tirar endavant un país necessita bàsicament tres coses: ‘Tenir les idees clares sobre el que vol ser, unes conviccions fortes i una actitud positiva’, ha enumerat per aquest ordre. ‘Ara, som un país sense orgull, amb poca ambició i en un estat d’ànim no prou positiu’, ha lamentat l’expresident. ‘No anem bé. Tothom hi està d’acord i no només en política sinó també en economia, cultura, etcètera’, ha afegit.

Finalment, Pujol ha volgut obviar l’article en el qual la diputada Montserrat Nebrera el convidava a afiliar-se al Partit Popular. ‘No cal que contesti res perquè el trobo una mica incomprensible aquest escrit. No vull comentar res’, ha finalitzat amb sorpresa l’expresident català.