Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Puigcercós veu l’independentisme com a única sortida d’una Espanya que s”enfonsa’

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha celebrat aquest divendres un sopar i un acte polític a la localitat mallorquina de Vilafranca de Bonany, on ha titllat la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l’Estatut de ‘procés clarificador’ que ha posat en evidència que les dues Espanyes -‘la sincera del PP i la plural del PSOE’- s’han tornat a unir per marcar els límits a Catalunya. Puigcercós creu que la sentència ha estat de caràcter ‘polític’ i ha deixat clar que Catalunya sempre haurà de demanar ‘permís’ a l’Estat espanyol. En aquest sentit, el  president d’ERC ha assegurat que ara és l’hora de l’independentisme, precisament perquè Espanya ‘és crisi i corrupció’ i s’enfonsa’.

Redacció
Redacció 24/07/2010

El president d’ERC ha reiterat en nombroses ocasions que Catalunya ha de deixar de ser la ‘mamella d’Espanya’. Ha criticat les retallades en inversions per part del Ministeri espanyol de Foment, i que afecten directament Catalunya. S’ha mostrat molt clar: ‘Éspanya és crisi i corrupció. Ens hi arrossega i hem de partir’. Puigcercós ha remarcat que Espanya s”enfonsa’ i per tant, la única via és la independència.

El president d’ERC considera que el país està ‘madur’ per la independència. En aquest sentit, ha explicat que el mercat espanyol és ‘regressiu’, i per tant, la gent ha d’exportar. En nombroses ocasions s’ha referit a que el motor del catalanisme és ara l’independentisme, i anys enrere, era l’autonomisme. Per arribar a la independència, ha dit també que cal un element internacional que jugui a favor de Catalunya. Així s’ha referit a la recent sentència del Tribunal Internacional de Justícia que ha ratificat que la independència de Kosovo fou legal. Puigcercós ha dit que aquesta sentència serveix per despertar i per entendre que cal construir la legalitat de Catalunya i arribar a formar part d’Europa.

Ha remarcat també que Catalunya és una societat ‘diferenciada i dinàmica’, amb una escala de valors ‘diferent’ a la d’Espanya. Ha fet un crit cap a la independència i ha dit que amb ‘força i astúcia’ es podrà sortir de l’actual situació.