Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Pròximament… La Vanguardia en català?

Sorpresa agradable! La Vanguardia està explorant la creació d’una doble edició català-castellà de la qual ‘no trigarà gaire en donar notícies’, segons va assegurat ahir al vespre el director de comunicació del Grup Godó, Màrius Carol. Els motis per aquest canvi de posició poden trobar el seu origen en que El Periodico de Catalunya, no només és líder absolut en vendes a Catalunya sinó que també la seva edició en català s’acosta al 50% del total de vendes. Carol ha dit que si La Vanguardia fos en català i castellà, el català superaria en escreix les vendes.

Redacció
Redacció 30/11/2007

Segons informa Comunicació21, durant l’acte de presentació del conveni entre el Grup Godó i la Facultat de Comunicació Blanquerna, Marius Carol va avançar que la versió catalana es farà a la manera d’El Periódico de Catalunya. Malgrat que el diari del Grup Zeta distribueix un 46% dels seus lectors pel diari en català i un 54% pel castellà, ‘amb tota seguretat aquesta proporció, en el cas d’una doble edició a La Vanguardia es decantaria en favor de la catalana’. No obstant això, Carol ha advertit que el canvi ‘no serà per demà’ a causa del factor tècnic, ja que comercialitzar el rotatiu en les dues llengües podria doblar el temps que fins ara es necessita pel tiratge de La Vanguardia amb la nova rotativa.

El català guanya terreny a El Periódico

El passat octubre l’edició en català d’El Periódico de Catalunya va complir el seu desè aniversari. Des d’un primer moment, l’edició en català va suposar el 40% del total de vendes, segons especificava el mateix rotatiu al suplement commemoratiu. Tot i això, el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura ha deixat palès que el nombre de lectors de l’edició en català és del 46%, dada que el propi rotatiu dóna per vàlida a la notícia en què anuncia que és líder de lectors a Catalunya.