Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Pren embranzida la campanya dels psicòlegs de Catalunya per reivindicar el seu compromís amb l’1-O

Redacció | 150 psicòlegs s'han sumat a la campanya #novullpagarConsejo per reivindicar el compromís amb l'1-O i reclamar la sobirania del Col·legi de Psicòlegs (COPC) respecte del Consejo.

Redacció
Redacció 23/07/2018
És una campanya de rebuig al pagament de la quota del Consejo, de 21,29 euros, que els psicòlegs i psicòlogues col·legiades paguen de forma obligada al col·legi professional, a part de la mateixa quota col·legial, de 101,10. 
 
L'objectiu de la campanya, segons ha avançat El Nacional, és mostrar el compromís personal i professional amb el mandat popular de l'1-O i la Declaració d'Independència de Catalunya del 27-O. 
 
“Considerem que el COPC, com a institució catalana, ha de ser sobirana respecte del Consejo”, diu un dels impulsors de la campanya a través de Twitter. I és que el Consejo no s'ha posicionat sobre les càrregues policials de l'1-O ni tampoc sobre l'aplicació del 155.

Per això, més de 100 persones ja han retornat el rebut, “impulsant una acció de desobediència que considerem necessària per fer pressió”. S'arrisquen, però, a què els obrin un expedient disciplinari o que els donin de baixa del Col·legi de Psicòlegs.
 
Segons el diari citat, el col·lectiu presentarà una carta al Col·legi de Psicòlegs de Catalunya el pròxim dilluns per anunciar el rebuig de la quota del Consejo i demanar la memòria de 2017 per esclarir despeses i conèixer els acords entre les institucions implicades.

La campanya va néixer el gener des de la sectorial de psicòlegs de l'ANC. En aquella ocasió, 52 persones es van adherir a una carta equivalent també adreçada al COPC