Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

PP, PSOE i CiU veten al Congrés que es puguin saber les despeses del Rei

|

- Publicitat -

Esquerra va proposar ahir al Congrés dels Diputats 100 preguntes perquè els ciutadans puguin conèixer en què es gasta el Rei la partida dels pressupostos de l’Estat espanyol que se li destinen anualment. Entre altres coses, també volien saber les despeses del Príncep i si la Cort espanyola declara a hisenda.

Publicitat

Tals propostes van ser rebutjades pel conjunt del poder legislatiu espanyol. Una de les forces polítiques que vetà la iniciativa republicana fou CiU. Només la diputada Isaura Navarro d’IU-ICV va votar a favor. El Congrés argumenta el rebuig a permetre als diputats d’Esquerra que preguntin en el ple per les finances reials en el fet que el Rei té un pressupost propi que pot gestionar lliurement, tal com estableix la Constitució espanyola, segons fonts de l’Òrgan parlamentari.

Tardà, diputat d’Esquerra a Madrid, no tenia qualificatius per expressar la impotència i el malestar amb l’actuació del Congrés. Afirmà que amb aquestes accions es tracta els individus de la nostra societat com a súbdits i no com a ciutadans. Tardà anuncià que el seu grup parlamentari arribarà, si és necessari, fins al Tribunal Constitucional per reclamar transparència en les despeses del Rei i del Príncep

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió