Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Portabella proposa que s’aprofiti tren i metro per transportar mercaderies durant la nit

|

- Publicitat -

Portabella ha presentat aquesta proposta en el transcurs d’un dinar organitzat pel Col·legi d’Enginyers de Ports i Camins, en el marc del cicle “Infraestructures per a Barcelona. Propostes dels partits en l’àmbit local”, en què participaran els candidats que es presenten a les eleccions del 27 de maig.

Publicitat

Segons el dirigent republicà, aquesta iniciativa permetria aprofitar el sistema ferroviari que arriba a la ciutat de Barcelona per transportar mercaderies en horari nocturn, cosa que seria compatible amb l’obertura nocturna del servei del metro per als ciutadans.

Portabella ha assegurat que Esquerra “defensa que s’obri el metro de Barcelona de manera ininterrompuda de divendres a diumenge”, cosa que “pot encaixar perfectament amb aquesta iniciativa, ja que la càrrega i descàrrega de mercaderies es produeix de dilluns a divendres”.

Aquesta mesura d’Esquerra s’inspira en la casuística del port de Barcelona, on el 95% de mercaderies es transporten en camió, cosa que suposa una dificultat. “S’han d’aprofitar les infraestructures ferroviàries per fer arribar mercaderies a Barcelona que no tinguin complicació a nivell de perillositat”, ha apuntat.

Per evitar que es produeixin dobles files de furgonetes i camions que aparquen al carrer per portar a terme les seves operacions de càrrega i descàrrega de mercaderies, Esquerra també advoca perquè s’incentivin altres mesures, ja iniciades, com repartir la càrrega en horari nocturn i ampliar l’experiència de Sant Andreu.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió