Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Portabella proposa crear l’Oficina de Drets Civils com a alternativa a la justícia de proximitat

|

- Publicitat -

“La justícia de proximitat no té en aquests moments una previsió de desplegament”, ha afirmat Jordi Portabella, cap de llista d’ERC a Barcelona, “però és necessari desplegar un tractament a les persones que resolgui conflictes de caràcter veïnal”, ha afegit.

Publicitat

L’Oficina de Drets Civils (ODC), de la qual també n’ha presentat un logotip, es descentralitzaria de l’actual Oficina de la No Discriminació per tal d’arribar a tots els barris de la ciutat, amb l’objectiu de “millorar la relació de veïnatge a Barcelona”.

L’ODC intervindria en casos d’actuacions xenòfobes, homòfobes, en casos de drets lingüístics, en conflictes de propietats horitzontals, com la música alta, crits i lladrucs; actuaria també en casos de vexació o assetjament de dones, tant en l’àmbit privat com en el laboral, i en l’assetjament immobiliari.

“La finalitat és la pacificació social mitjançant la mediació, amb actuacions concretes vinculades al veïnatge”, ha explicat Portabella. Amb aquesta mediació, l’ODC resoldria conflictes sense la necessitat de passar pels jutjats.

D’altra banda, Portabella ha considerat necessari fer una modificació del codi penal perquè el “mobbing” es converteixi en un delicte. Això “superaria la situació actual de falta que ens dificulta molt actuar en els casos de reincidències d’assetjament de persones que volen fer fora del seu domicili a altres persones”, ha explicat.

La tasca de l’Oficina de la No Discriminació

L’Oficina per la No Discriminació (OND) es va crear l’any 1998 per defensar els Drets Civils a la ciutat de Barcelona. Entre d’altres coses, va crear la figura del Síndic de Greuges de Barcelona. Jordi Portabella ha explicat que l’OND ha atès 4.000 casos en els últims quatre anys, dels quals s’han fet 2.600 mediacions i, d’aquestes, 1.600 intervencions directes, o bé de caràcter psicològic, o bé d’assessorament en els conflictes.

El cap de llista ha destacat que aquest tipus d’actuacions “tenen molt bona acollida entre la gent” ja que, segons ha dit, “genera confiança en la societat i el convenciment que es poden resoldre conflictes amb la paraula com a eina i el diàleg com a mètode”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió