Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Portabella exigeix al PP que condemni els actes violents durant les celebracions del Mundial

Jordi Portabella, president del grup municipal d’ERC a Barcelona, ha demanat aquest dimarts al Partit Popular que condemni els actes de violència que van tenir lloc el passat diumenge després que la selecció espanyola guanyés el Mundial. El republicà ha demanat també al govern de la ciutat que comparegui a la Comissió de Seguretat perquè expliqui els actes violents que van acabar amb la crema de contenidors, arbres i un camió. Les celebracions van deixar 74 ferits i 21 detinguts.

Redacció
Redacció 14/07/2010

La batalla campal que va viure Barcelona el passat diumenge després de la victòria de la selecció espanyola en el Mundial és motiu perquè el govern de la ciutat comparegui a la Comissió de Seguretat. Així ho creu el president d’ERC a Barcelona, Jordi Portabella, que ha exigit també que el PP condemni aquests actes violents. Fer cas omís dels aldarulls és, segons Portabella, una ‘mancança democràtica’, alhora que s’ha mostrat sorprès que en segons quins actes es fa una condemna unànime de la violència i en ‘d’altres no’.

Portabella ha definit el pla del control del vandalisme activat per l’Ajuntament de Barcelona com ‘un fracàs’ i ha manifestat la seva preocupació pels diferents focus de violència produïts arran de la celebració del Mundial. El balanç de les celebracions de la victòria mundialista de ‘La Roja’ va ser de 74 ferits i 21 detinguts.