Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

“Polònia” de TV3 guanya el Premi Ondas 2007

Aquest any els premis Ondes arriben a la seva 54ª edició. Aquests guardons pretenen distingir els millors treballs a la televisió, ràdio, cinema, música i publicitat radiofònica. Les candidatures que optaven a premi que atorga la Cadena Ser a través de l’emissora degana Ràdio Barcelona, atenció, ascendien a 696. Doncs finalment, ‘Polònia’, el programa de sàtira política d’espectacular èxit a Catalunya ha guanyat un Ondas. D’altra banda, la periodista catalana Gemma Nierga, després de 10 anys amb ‘La Ventada’ també ha estat premiada amb aquest prestigiós guardó.

Redacció 25/10/2007

Polònia‘ és un programa d’èxit a Catalunya i als Països Catalans en el seu conjunt. Els divertits sketchs de l’equip de Toni Soler, les imitacions, els guions brillants i la sàtira política present i constant en tots els gags, juntament amb l’èxit de públic i de crítica, ha fet que l’equip de ‘Polònia’ hagi vist recompensada tota la gran feina feta durant les temporades que porta en emissió. De totes maneres, Toni Soler, Queco Novell i Manel Lucas ja saben que és rebre un Ondes. Soler en va aconseguir un per Malats de Tele al 1998 i posteriorment, amb el seu actual equip, el programa de ràdio de Rac 1 ‘Minoria Absoluta’ també fou guardonat amb un Ondes 2006 .

Una recompensa

Aquest important reconeixement a la feina ben feta es pot interpretar com una recompensa al ‘fracàs’ que va patir el programa ‘Mire usted’. El programa, semblant a Polònia (de fet, aquest últim fou un succedani i millora de ‘Mire Usted’) va naufragar degut a que el públic espanyol no va saber captar la ironia i la burla de l’humor dels de Polònia. En canvi, aquí a Catalunya, Polònia s’ha convertit ja en un referent de l’humor català actual. A les escoles els nens imiten als personatges, el share és un dels millors a TV3, i els productes ‘mediàtics’ que sorgeixen del programa tenen una gran acceptació al mercat.

Altres guardonats

El programa de TVE ‘Tengo una pregunta para usted’, la sèrie ‘El Internado’ d’Antena 3, els programes d’humor ‘Noche Hache’ de Cuatro i el presentador Jesús Vázquez de Tele 5 i la periodista Gemma Nierga de la Cadena Ser, pels seus 10 anys conduint el programa ‘La Ventana’ han estat alguns dels guardonats aquest dimecres amb els Premi Ondas 2007.

Entre d’altres, també han estat premiats els cantants Miguel Bosé i Antonio Carmona, l’actriu Maribel Verdú, els grups musicals La quinta estación i Héroes del Silencio, els programes de ràdio Ponte a prueba d’Europa FM i Cocidito madrileño de Ràdio Euskadi i la retransmissió de la Copa Amèrica de la radiotelevisió valenciana.