Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Pluja de diners per a ‘la Roja’

La Federació Espanyola de Futbol pagarà 600.000 euros a cada jugador de la selecció espanyola de futbol si ‘la Roja’ guanya el Mundial. 120.000 si arriben a la final, 90.000 […]

Redacció
Redacció 03/06/2010

La Federació Espanyola de Futbol pagarà 600.000 euros a cada jugador de la selecció espanyola de futbol si ‘la Roja’ guanya el Mundial. 120.000 si arriben a la final, 90.000 si arriben a les semifinals i 60.000 si es classifiquen per a quarts de final. És a dir, que si els futbolistes que han de defensar l’orgull espanyol a Sud-Àfrica guanyen s’embutxacaran en conjunt gairebé 14 milions d’euros en plena crisi econòmica.

Un cop més, des de Madrid, veuen supèrflues les despeses en les delegacions de la Generalitat a l’exterior -per posar un exemple- però no tenen cap problema veient com els jugadors de la selecció espanyola (que no deuen estar escurats precisament) rebin aquesta pluja de diners. Fins i tot aquells que una vegada i una altra s’han omplert la boca i han aparegut com a defensors a ultrança d’allunyar el debat identitari de la política, com és el cas de Ciudadanos, s’han tret la màscara muntant pantalles gegants a diferents ciutats del Principat per donar l’oportunitat a tots els catalans de viure aquest gran espectacle del nacionalisme espanyol. 

Fent el mateix exercici comparatiu que aplicàvem dijous passat al cost de la presència espanyola a Eurovisió en relació al cost de la tant criticada traducció del president Montilla al Senat, si ‘la Roja’ guanya el Mundial les primes als jugadors tindran un cost de 2.300 traduccions.

Sabem que les xifres habituals del món del futbol són astronòmiques i entenem que quan les despeses corren a càrrec de clubs privats no hi ha res més a dir més enllà de l’ètica de cadascú, però convé recordar que la Federació Espanyola de Futbol està finançada en bona part per fons públics de l’Estat espanyol. Així que els catalans, ja tenim una raó més per desitjar que Espanya no guanyi el Mundial, la pela és la pela!