Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Ple absolut la primera nit de popArb

L’èxit dels anys anteriors s’ha repetit, i el popArb, el festival de música independent de Catalunya que se celebra aquest cap de setmana a Arbúcies, ha tornat a vendre la totalitat de les 2.000 localitats de divendres. En aquesta sisena edició, el festival va triar una arrencada amb grups catalans, i fins a mitjanit van poder-se escoltar els Rosa Luxemburg, els Amics de les Arts i Joan Colomo als escenaris del preciós recinte de Can Cassó. A continuació va ser el torn dels grups castellanoparlants, amb Delafé y las Flores Azules, els Tarantula, Standstill i Dorian. Tancaven la nit Mendetz, amb la seva peculiar música disco en anglès.

Redacció
Redacció 26/06/2010

Entre els grups d’aquest divendres als escenaris principals, tres grups catalans a primera hora i quatre de castellanoparlants a mesura que avançava la nit, en una majoria de música en espanyol que no es repetirà aquest dissabte, on la representació catalanoparlant anirà a càrrec de Roger Mas, Sanjosex, La Brigada, els Anímic i Mishima.

En els concerts de divendres van destacar les formacions de vent que acompanyaven dos dels plats forts de la nit, Els Amics de les Arts, que tot i reconèixer que no estaven acostumats als concerts breus de 50 minuts, van preparar una selecció del seu darrer disc, ‘Bed & Breakfast’, i Delafé y las Flores Azules, que també van recórrer a tubes, trompetes i demés per oferir el seu recital, amb el pòsit d’experiència de les desenes de concerts a les espatlles. I això que la seva cantant, Elena, va patir un sobtat atac d’afonia a mig espectacle.

La nit va prosseguir amb els Tarántula, amb la seva peculiar estètica, l’eclectisme dels Standstill i el retorn dels Dorian, mentre que a quarts de quatre començaven, a bars del poble, els concerts pels més incombustibles, on destacava l’actuació dels Surfing Sirles, amb el seu insòlit punk en català, recentment editat pel segell Bankrobber.

Un públic fidel

Des de l’organització va voler-se destacar a directe!cat que el model popArb continua funcionant, i una bona mostra és el ple registrat la nit passada. A més han volgut destacar que fins a 300 persones van comprar els abonaments al festival fins i tot abans de conèixer-ne la programació, fet que evidencia la fidelitat del públic amb el festival, al qual es mostren disposats a assistir sense conèixer el que oferirà.