Per als catalanoparlants és un goig poder gaudir d’un menú de restaurant en català. Sovint no és així i hem de demanar la “ternera con setas” en comptes del “vedella amb bolets” o un “cocido” en detriment de la nostra “carn d’olla”. Els amos i gestors de restaurants i bars, a pesar de tenir molta clientela catalana, s’excusen en la dificultat de tenir una carta bilingüe o trilingüe. Doncs, a partir d’ara, l’excusa no valdrà ja que serà molt més fàcil elaborar cartes en català i altres idiomes gràcies a un nou web impulsat pel Consorci Menú a la carta, en català per al Foment de la Llengua Catalana i la Projecció Exterior de la Cultura de les Illes Balears (Cofuc).
Menú a la carta és una iniciativa per impulsar l’ús del català que s’ha posat en xarxa des de les Illes Balears. El Consorci per al Foment de la Llengua Catalana i la Projecció Exterior de la Cultura de les Illes Balears ha posat en marxa un servei que permet elaborar cartes de restaurant en català i afegir-hi la traducció a cinc llengües més. Sobretot, esperen que aquest servei us sigui útil als bars i restaurants a l’hora d’elaborar les seves cartes i menús.
La Generalitat ja té un servei similar, Plats a la carta, que ofereix des del web gencat.cat.