Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Per Puigcercós, la militància d’ERC veurà amb bons ulls qualsevol idea o proposta que tingui voluntat de sumar dins la formació

El secretari general d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha declarat aquest diumenge que ‘tot el que sigui debat polític ens interessa perquè estem en un moment en què a Catalunya calen idees i replantejar moltes coses’. Així, ha afegit que en el debat d’idees que pugui tenir lloc dins la Conferència Nacional que ERC celebrarà el 20 d’octubre, tot allò que tingui voluntat de construir i sumar serà benvingut per tota la militància d’Esquerra Republicana.

Redacció
Redacció 10/09/2007

Puigcercós ha fet aquestes afirmacions després que aquest dissabte el corrent crític dins la formació republicana encapçalat pel diputat Uriel Bertran i anomenat Esquerra Independentista va presentar a la premsa el programa ‘Horitzó Llibertat 2008-2014’, en el qual el grup planteja un calendari a seguir des del Congrés Nacional de l’estiu de l’any que ve per aconseguir un canvi el contingut de l’Acord d’Entesa, l’elaboració d’una llei catalana de referèndums com a condició per pactar govern el 2010 i la celebració d’aquest referèndum per a l’autodeterminació entre 2014 i 2018. Ridao creu que el futur passa per ‘tenir Estat propi i no per reciclar l’autonomia’El portaveu d’Esquerra al Parlament i cap de llista al Congrés, Joan Ridao, en relació a la proposta de refundació del catalanisme del president de CiU, Artur Mas, i a les recents declaracions en què es mostrava partidari d’anar més enllà de l’Estatut del 30 de setembre, ha assegurat en un comunicat que ‘Mas hauria de ser conscient que el futur passa per tenir estat i no per reciclar l’autonomia, perquè ja hem vist què dóna de si el marc autonòmic’.

A més, Ridao s’ha mostrat ‘sorprès perquè sigui Mas qui faci aquest tipus de propostes ja que va ser ell precisamet qui va enterrar l’Estatut del 30 de setembre la nit del 21 de gener de 2006 a la Moncloa amb el pacte Mas-Zapatero’. Tot i així, ‘la proposta de Mas i de CDC, tot i ser ambigua, té una cosa bona. I és que demostra que l’autonomisme comença a estar de retirada’.