Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Per Òmnium l’acord de mínims del Parlament no és suficient

La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha valorat positivament ‘el primer pas’ fet pels partits polítics aquest divendres al Parlament per l’Estatut, tot i que ha recordat que ‘encara queda feina a fer i hi ha més coses per demanar’. En aquest sentit considera que l’acord no és suficient, ja que ‘la societat civil sempre vol més del que donen els polítics’, però ‘és un primer pas important’. ‘Aquest és un mínim a partir del qual seguirem treballant’, ha remarcat. D’altra banda, Casals ha lamentat que a les institucions espanyoles ‘els costa ser sensibles a les demandes dels catalans’, tot i que ‘l’esperança no la perdem mai, sinó no estaríem treballant’.

Redacció
Redacció 17/07/2010

Així doncs, en declaracions a l’ACN la presidenta d’Òmnium ha lamentat que la resposta de les institucions espanyoles és ‘dura’, a la vegada que ‘els costa sentir i escoltar’. Per això demana als partits polítics que ‘insisteixin’. Quant a l’acord de divendres ha apuntat que ‘no satisfà totes les demandes expressades el dia 10’, de manera que ‘els polítics han d’estar molt atents per poder avançar’. També, ha subratllat que ‘tot el que sigui l’acord entre els partits que defensen els interessos de Catalunya em sembla positiu’.

Aquest divendres el preàmbul de l’Estatut va servir perquè CiU, PSC, ERC i ICV-EUiA arribessin a una resolució conjunta per salvar el Ple extraordinari del Parlament sobre la sentència del Tribunal Constitucional (TC) de l’Estatut. El president de la Generalitat, José Montilla, va acabar proposant una resolució que reprodueix el preàmbul, que inclou la definició de Catalunya com a nació, i poc després els grups del tripartit i CiU van sumar els seus vots. Però la proposta només va ser signada per PSC i ICV-EUiA. A més, ERC va presentar la seva pròpia proposta, que només va rebre l’abstenció de la federació nacionalista.