Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Per Montilla, una segona retallada de l’Estatut uniria Catalunya en una sola veu

"El Govern no està disposat a acceptar dilacions injustificades de l’aplicació del text per part del govern espanyol, que ha de treballar per superar les "inèrcies" heretades del passat".

Redacció 12/04/2007

Montilla fa una radiografia de l’actual situació: si es produís una nova retallada de l’Estatut, aprovat pels catalans en referèndum, sembla ser que Montilla es plantaria. El president de la Generalitat ha dit que si això passés catalunya s’uniria en una sola veu. Si el Tribunal Constitucional de majoria conservadora tombés l’Estatut o part d’ell les forces polítiques i el poble de Catalunya trobaran la manera democràtica i realista de fer-les possible tard o d’hora. Catalunya, doncs, no acceptarà un menysteniment polític de l’Estatut  ni renunciarà al que demana. Per últim, ha sentenciat que el que alguns anomenen “problema català” que no es resol amb un cop de porta ni una fugida endavant.

El president de la Generalitat no ha descartat, però tampoc ha explicitat, el seu suport a l’hipotètic Pla B en la línia que va plantejar ERC. El Govern de la Generalitat posaria en marxa un seguit d’accions en cas que el Tribunal Constitucional tombés l’Estatut i calgués plantejar una reforma de la Constitució.