Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Per Carretero “refundar el catalanisme no porta enlloc”, l’única opció possible és “marxar d’Espanya”

L’exconseller de la Generalitat i líder del corrent crític d’ERC Reagrupament.Cat, Joan Carretero, ha afirmat aquest cap de setmana, en referència al plantejament d’Artur Mas sobre refundar el catalanisme, que aquest projecte ‘no porta enlloc’ i que ‘l’única opció possible és marxar d’Espanya perquè Catalunya tingui un estat propi’. Per Carretero, ‘tots els esforços dels catalanistes han de ser per treballar per la independència de Catalunya’. El republicà ho ha dit en un sopar amb uns 125 militants d’ERC del Vallès Occidental per ‘intercanviar impressions’ sobre l’estratègia del partit i presentar-los la ponència alternativa que Reagrupament.Cat exposarà a la Conferència Nacional d’ERC el pròxim 20 d’octubre.

Redacció
Redacció 17/09/2007

En el text, el grup crític Reagrupament.Cat proposa que ERC treballi com a partit de govern ‘i no de càrrecs’, amb un objectiu fonamental que és que ‘Catalunya esdevingui un estat independent’. L’exconseller vol que tots els militants coneguin la ponència, ‘que comparin i que triïn’ entre la seva i l’oficial plantejada per la direcció del partit.

En aquest sentit, Carretero ha afirmat que les tesis del moviment que ell lidera ‘coincideix amb moltes coses, com l’estratègia i l’objectiu’ de l’altre corrent crític d’ERC, liderat per Uriel Bertran, Esquerra Independentista, i ha reconegut que mantenen contacte amb els seus membres i que ‘hi haurà sinergies importants’.

No obstant, no ha considerat necessari establir un calendari per la celebració d’un referèndum de Catalunya, tal com planteja Esquerra Independentista o com va plantejar Carod-Rovira fa uns dies, sinó que ‘s’ha de treballar per aconseguir que aquest referèndum sigui el més aviat possible, començant per un pressupost’, ha dit.

El sopar s’ha celebrat al restaurant la Muntanyeta de Terrassa, i hi han assistit uns 125 militants dels aproximadament 700 que ERC té al Vallès Occidental, ‘alguns afins al corrent crític i altres no’, segons han confirmat fonts de l’organització i del partit.