Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Pepsi patrocinarà la USAP de Perpinyà

El president de la USAP de Perpinyà, Paul Goze, ha anunciat oficialment aquest dilluns que la multinacional PepsiCo es convertirà en el primer patrocinador del club per a les dues pròximes temporades. Goze, que no ha volgut revelar la quantitat de diners que l’empresa nord-americana destinarà al club perpinyanès a causa d’una clàusula de confidencialitat inclosa en el contracte, ha dit que l’acord farà que el primer equip porti el logotip de Pepsi Cola a la samarreta. El president de la USAP també ha dit que viatjarà aquest dimarts a Barcelona ‘per restablir els lligams que existien fins ara i que no sé exactament perquè es van distendre aquest últim any’.

Redacció
Redacció 18/09/2007

Un mes desprès de ser nomenat president de la USAP per posar fi a la crisi de poder que enfrontava els accionistes majoritaris del club amb Marcel Dagrenat, el seu predecessor en el càrrec, Paul Goze ha reiterat la seva voluntat de fer les paus i de tornar la serenitat al club.

Per aquest motiu, Goze ha dit que té previst viatjar avui dimarts a Barcelona per parlar amb els responsables de la Fundació Albert Pasqual que participava fins ara amb 400.000 euros en el pressupost del club nordcatalà, del BUC-USAP de Barcelona, del Barça i de Televisió de Catalunya que també patrocinava la USAP, per intentar reconduir els contactes malmesos per la crisi que ha afectat l’entitat, aquests últims mesos.

Goze ha assegurat que el pressupost d’11,4 milions per la temporada 2007-2008 previst per l’anterior directiva, seria mantingut i que es milloraria fins i tot lleugerament el patrocini empresarial. A més de PepsiCo, el nou president ha anunciat el compromís, també per dos anys, de l’asseguradora francesa AXA, i la reconducció de la majoria de les empreses que patrocinaven el club fins ara, cosa que segons ell demostra que els canvis a nivell de la directiva no han afectat ni la bona salut financera, ni el pressupost del club.

Pel que fa a l’ampliació de capital de la societat de cartera ‘USAP per sempre’, principal accionista de la societat anònima esportiva professional (SASP) USAP, que estava prevista al 31 d’agost i que va fracassar després que els accionistes minoritaris decideixin de no participar-hi, Goze ha dit que una altra ampliació de capital estava prevista, però aquesta vegada a l’interior de la SASP.

Aquesta nova ampliació de capital es repartirà entre els actuals accionistes, (40.000 euros), els nous accionistes (305.000 euros) i els seguidors i clubs de seguidors (210.000 euros). Pels antics i nous accionistes, l’ampliació hauria de ser efectiva a finals del pròxim mes d’octubre mentre que pels seguidors es calcula que ho serà d’aquí a un any.

Segons Paul Goze, si aquesta operació funciona com està previst, la USAP tindrà un capital d’1,4 milions d’euros el que en farà el club de rugbi el més capitalitzat de França i la societat de cartera ‘USAP per sempre’ perdrà la seva posició dominant a dins de la SASP. Una pèrdua de poder acceptada pels accionistes majoritaris de la societat de cartera i agraïda per Paul Goze que considera que ‘la USAP no pot dependre d’una empresa, d’una persona o d’un grup de persones perquè pertany al conjunt del poble català’.

‘Això del petit poblet gall tancat a sobre d’ell mateix està acabat, nosaltres en volem obrir a tothom’ ha dit Paul Goze per qui una bona mostra d’aquesta obertura serà la presentació del llibre ‘USAP, 100 ans d’histoire et de culture’ (‘USAP, 100 anys d’història i de cultura’), d’Henri Sicart, que es farà al pròxim divendres 21 de setembre a l’antiga capella dels Dominicans, ‘una festa a la qual tothom està convidat i que demostrarà que la USAP és una entitat centenària amb un futur brillant’.

Pel que fa a la pròxima temporada, Goze s’ha mostrat confiat, dient que s’havien consolidat la plantilla amb nous jugadors, com ara el defensa internacional de la selecció sud-africana, Percy Montgomery, que participa al mundial de rugbi i que va ser aquest cap de setmana a Perpinyà per prendre contacte i visitar el seu futur club.

Goze ha recordat que el primer objectiu és classificar-se per poder jugar a Barcelona un quart de final de la copa d’Europa de rugbi i pel que fa el campionat domèstic és d’acabar cada any entre els 4 millors equips de la lliga francesa ‘perquè aquesta és l’única manera de poder guanyar un dia el títol de campió que tant ens fa falta’.