Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Prendre el sol però prevenint el càncer de pell

La pell és sensible i prendre el sol en excés ens pot acabar passant factura. S’inicia per segon any consecutiu una campanya per prevenir el càncer de pell causat pels raigs ultraviolats del sol.

Redacció 09/05/2007

Temps enllà, una de les solucions mèdiques que ho “curava tot” era: “Vagi a la platja a prendre el sol”. Avui dia ja no només no és una recepta sinó que pot arribar a ser perjudicial. El canvi climàtic i la disminució de la capa d’ozó fan que ara el sol i els raigs ultraviolats siguin més perjudicials que beneficiosos, encara que tinguem ganes de lluir un tors ben morè.

Per aquest motiu, a Girona s’organitza la segona campanya per prevenir el càncer de pell i l’estenen a la Costa Brava i el Pirineu. Aquesta campanya l’elabora el Col·legi de Farmacèutics de Girona, l’Associació Catalunya Contra el Càncer i els laboratoris Avène. Ja és el segon any consecutiu que es du a terme la campanya per conscienciar la població de la necessitat d’usar una protecció solar adequada i evitar així el càncer de pell. Durant tot aquest dimecres, professionals farmacèutics atenen a la plaça Miquel Santaló de Girona els ciutadans per informar-los i fer-los una prova que determini el factor de protecció solar idoni per a cada tipus de pell.

Aquesta mateixa activitat es durà a terme, per primera vegada, a Sant Feliu de Guíxols el dissabte vinent i la voluntat dels organitzadors és fer-ho també a l’hivern a prop d’alguna estació d’esquí de la Cerdanya.