Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Pedro García assumeix que el deute de RTVV no té fi

Pedro García, director general de Ràdio Televisiò Valenciana (RTVV), va comparèixer a les Corts per a assumir obertament que el deute de més de 1.100 milions d’euros que arrossega l’empresa pública no té fi. Glòria Marcos, diputada de Compromís que va ser membre del consell d’administració de RTVV, va acusar al director general de demanar crèdits per a pagar els interessos d’’un deute sense sortida que ningú sap qui ni com es pagarà’. García va negar haver demanat crèdits per a pagar interessos, però va confessar: ‘Recorrem al deute que ens autoritza la Generalitat per a pagar els venciments’.

Redacció
Redacció 24/11/2007

Glòria Marcos va subratllar que l’actual televisió pública és insostenible, que la política de contractació de personal i de subcontractació de producció de programes és ruïnosa i va sentenciar: ‘El seu model qüestiona el futur de la televisió pública a el País Valencià’. Nuria Espí, del PSPV, va citar l’informe de la Sindicatura de Comptes per a recordar que la situació patrimonial de RTVV ‘està en un supòsit de dissolució’ des de 2005. García, sense despentinar-se, va replicar que ‘la Generalitat garanteix el pagament del deute de RTVV, el mateix que l’Estat garanteix el deute de TVE’.

RTVV consumirà aquest any avals de la Generalitat per 168 milions d’euros. Els pressupostos per a 2008 preveuen que la Generalitat avali 188 milions d’euros a RTVV. I introduïxen altra novetat, les empreses de ràdio i televisió vinculades a l’ens, també tindran capacitat per a endeutar-se en altres 24 milions. El director general va airejar negociacions amb la Conselleria d’Hisenda per a dissenyar un contracte programa que ‘garanteixi l’estabilitat’ de l’empresa, però sense major convicció.

‘No hi ha televisió pública rendible’, va dir lacònic. García va destacar una inversió de 24 milions d’euros en sèries de ficció produïdes per empreses valencianes. Però Espí va ser ràpida: ‘La millor i major ficció que he vist en Canal 9 l’ofereixen els informatius’.

També es va criticar al PP que la Canal 9 suprimís el programa Solidaris, espai que posava en evidència la situació dels immigrants que vivien a l’antiga llera del Turia a València. ‘Som nets, transparents i professionals’, va replicar García, que va atribuir la supressió a criteris de programació.