Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Patxi López obliga a Euskal Telebista a emetre programes de braus

Continua l’espanyolització d’Euskadi, i si a Catalunya el Parlament votarà a finals de mes la il·legalització de les corrides de braus, a Euskadi el Govern PSE-PP ha tornat a posar els toros a la graella dels mitjans públics. Així, el lehendakari socialista Patxi López ha forçat la televisió basca (ETB) a emetre programes de braus. Feia 25 anys que ETB no cobria la realització de cap esdeveniment taurí, però el passat 24 de juny, en compliment de les reformes impulsades per l’executiu, es va trencar aquesta tradició. El segon canal d’Euskal Telebista va emetre un documental sobre la festa taurina a la localitat d’Eibar. López ha defensat les emissions dient que ‘els braus formen part de la cultura basca des de fa mil anys’.

Redacció
Redacció 15/07/2010

El govern de canvi encapçalat pel Lehendakari socialista Patxi López va prometre als empresaris taurins que protegiria les corrides de braus al País Basc. Un dels punts que López va tractar amb els gestors de braus va ser que la televisió basca, que no emetia programes de braus des del 1985, tornes a fer-ho. El passat 24 de juny, el segon canal d’Euskal Telebista va emetre un documental sobre la festa taurina a Eibar.

Tradició mil·lenària

El lehendakari defensa l’emissió de programes taurins dient que ‘els braus formen part de la cultura basca de de fa mil anys’. Les emissions de programes de braus a ETB té el seu precedent en un programa anomenat ‘Txoko Taurino’ emès durant els anys 1984 i 1985. La defensa de les corrides de braus per part de López ha traspassat l’àmbit de la pantalla, i ha estat ell mateix qui ha assistit, en diverses ocasions, als espectacles taurins celebrats al País Basc. D’aquesta manera, el socialista va trencar la tradició dels altres presidents bascos de no anar als espectacles taurins.