Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Pallassos sense Fronteres donaran suport psicològic als nens i joves afectats del Perú

Sis artistes de la companyia artística De Mortimers, col·laboradors de l’ONG Pallassos sense Fronteres (PsF), sortiran aquest pròxim dilluns dia 10 de setembre fins a l’1 d’octubre rumb al Perú amb la missió de fer riure durant vint dies als nens i nenes afectats recentment per un terratrèmol l’epicentre del qual es va registrar a Pisco. Metges sense Fronteres i Pallassos sense Fronteres, treballaran conjuntament per dur a terme aquesta expedició, on PsF donarà suport a l’atenció psicològica a nens i joves que viuen a les zones afectades.L’expedició constarà d’espectacles i activitats lúdiques dirigides als més joves. A través del riure i l’humor, s’aconsegueix disminuir l’impacte psicològic que el desastre natural ha provocat en aquesta població.

Redacció
Redacció 06/09/2007

Aquest projecte es posa en marxa en un moment en què, com la mateixa organització Metges sense Fronteres explica, hi ha zones a les quals encara no s’ha pogut arribar físicament. Els pallassos viatgen amb l’objectiu de contribuir a millorar els resultats en l’atenció humanitària que se li ofereix a la població des de les altres organitzacions.

Com ja va ocórrer amb el Tsunami que va assolar el sud-est asiàtic a finals de 2004, amb el qual es van programar diferents expedicions a Sri Lanka i a Indonèsia, o a Guatemala amb l’huracà Stan el passat juny de 2006, l’objectiu d’aquesta expedició d’emergència de Pallassos sense Fronteres és el d’afavorir i recolzar la recuperació emocional del nen després de la situació viscuda després d’un desastre natural d’aquest tipus.

En aquestes primeres setmanes, segons s’explica des de PsF són crucials totes les atencions psicològiques possibles per remetre seqüeles i traumes. PsF creu que a través del riure i el joc s’hi contribueix eficaçment.