Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Òmnium Cultural demana retirar la multa a l’Assamblea de joves que venia llibres en català al carrer

L’Assemblea de Joves de Badalona el 23 d’abril passat, per celebrar la diada de Sant Jordi, festa del Llibre, va muntar una paradeta de llibres en català. Doncs per aquesta acció, ja que els joves no tenien el permís necessari, l’Ajuntament els posà una multa. Ara, des d’Òmnium Cultural, juntament amb d’altres entitats que han denunciat la sanció que l’ajuntament, ha instat l’ajuntament a retirar la sanció de 150 euros. En un comunicat de premsa emès aquest divendres, Òmnium reconeix que en diverses ocasions ells també han posat parades sense permís i no han rebut cap sanció.

Redacció
Redacció 25/09/2007

Òmnium Cultural assegura que aquest no és un cas aïllat ja que ‘són moltes les entitats cíviques, culturals i polítiques de la ciutat que, aprofitant una jornada festiva i reivindicativa com és Sant Jordi, surten al carrer per apropar-se a la ciutadania i organitzen parades sense demanar cap autorització prèvia’. Des d’Òmnium es lamenta el tracte discriminatori cap a una entitat com l’Assemblea de Joves de Badalona (AJB) que aglutina joves de la ciutat compromesos amb la defensa de la llengua, la cultura i les llibertats de Catalunya i denuncia el tracte discriminatori que ha rebut per part de l’ajuntament.

Òmnium Cultural de Badalona considera que s’hauria de retirar la sanció. En cas contrari, totes les entitats de Badalona que hagin posat paradetes sense permís –com va fer Òmnium en el seu moment- també haurien de rebre la mateixa multa.